Çocuklara nasıl eğlenceli bir şekilde kod öğretilir? - Apsis Eğitim

Çocuklara nasıl eğlenceli bir şekilde kod öğretilir?



 Kodlama denilince akıllara sayfalarca akan, karışık harfler işaretler olan yazılar gelmekte. Aslında kodlamanın temel mantığı daha farklı. Gelin çocuklara nasıl eğlenceli bir yolla kodlama öğretebilir ve düşünsel yapılarını geliştirebiliriz görelim.

Çocuklara nasıl eğlenceli bir şekilde kod öğretilir?

 Kodlama öğrenmek insanın düşünsel yapısını geliştiren bir uğraştır. Bu uğraş çocuklara oyun oynatarak başlandırılıp hobi haline gelebilir. Kodlama eğitimi kesinlikle çocuklara bir ders gibi vermemek gerekir. Çocuklar sıkılmadan ve merak ederek kodlamaya yöneldiğinde farkında olmadan kendilerinide büyük ölçüde geliştirmiş olacaklar.

 Peki çocuklara nasıl eğlenceli bir şekilde kodlama öğretilir? Linkini verdiğimiz dünyaca ünlü çocuklara koda öğretme platformu olan code.org adresine giderek verdiğim resimlerde olduğu gibi çocuklar bir çok sevdiği temada sisteme tanımlanan insan, hayvan veya robotu yönlendirerek oyun havasında kodlama yeteneklerini geliştirmiş olacaklar.

 Eee ne duruyorsunuz hazır evde durduğunuz karantina günlerinde hem çocuklarınızın sıkılmasını engelleyin hem de çocuklarınızın düşünme, analiz edebilme gibi yeteneklerini geliştirin

Yorum Gönder

0 Yorumlar

AdSense1