Bilgisayardan Silinen Dosyaları Kurtarmak - Nasıl Silinen Veriler Kurtarılır? - Apsis Eğitim

Bilgisayardan Silinen Dosyaları Kurtarmak - Nasıl Silinen Veriler Kurtarılır?





 Bazen yanlışlıkla dosya sildiğinizde veya eski dosyalarınıza tekrarda ulaşmak istediğinizde yapacak bir şey olmuyor genelde. Fakat bugün bahsedeceğimiz yöntemle daha önce silmiş olduğunuz birçok dosyayı kurtarabileceksiniz. Gelin bilgisayardan silinen dosyaları kurtarmak adına ne yapabiliriz görelim

Hangi dosyaları kurtarabilirim?

 Bilgisayarınızda silmiş olduğunuz birçok dosyayı kurtarmanız mümkün. Eğer bilgisayarınıza daha önce format atmışsanız veya kalıcı olarak silme programlarıyla dosyalarınızı silmişseniz bu dosyaları kurtarmak çok zordur. Normal bir şekilde sil deyip geri dönüşüm kutunuzdan da temizlediğiniz dosyaları, videoları, belgeleri nerdeyse çoğu şeyi aşağıda göstereceğimiz yöntemle kurtarabilirsiniz.

Silinen dosyaları nasıl kurtarabiliriz?



 Sildiğimiz dosyalar bilgisayarın gereksiz bilgileri ve silinmiş bilgileri depoladığı kısımda bir nevi yedeklenir. Bu dosyalara bazı programlar sayesinde ulaşım o dosyaları tekrardan kullanma şansını yakalayabiliyoruz. İnternette bu programlara dahil bir çok bilgi bulunmakta. Biz bu bilgileri araştırarak en güvenilir programı bulduk. Aşağıda ki videoda ise görüntülü bir şekilde anlattık.


(Gelen ekrandaki geri sayımı bekleyin ardından reklamı geç deyip indirme linkine ulaşın)

LİNK-1




 Kısaca özetlersek bu sayfada gördüğünüz indir butonuna veya linkine tıklayarak programımızı indiriyorsunuz. Programı indirip kurduktan sonra  programı açın ve verdiğimiz key kodlarından biri girin. Gelen arayüzde sol taraftan scani seçip scan ayarlarından filtreleme işlemiyle kurtarmak istediğini belge türünü seçin (video, belge, data dosyaları vs.)  ve scan yani taramayı başlatın. Aradığınız dosyayı taramada bulduktan sonra kurtar seçeneği ile masaüstüne kurtarabilirsiniz. 

 Bazen dosyalarınız kurtarılamaycak halde olabilir o da silme işlemi sırasında veya kurtarma işlemi sırasında bozulma ihtimalleridir. Onun haricinde en güvenilir programlardan biri de budur. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar

AdSense1