E Kitap Okuyucu Tercih Etmeli miyiz? Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz? - Apsis Eğitim

E Kitap Okuyucu Tercih Etmeli miyiz? Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?



    Ne derler, zaten her kitap büsbütün bir dünyadır, bundan olsa gerek kitaplar ağırdır. Çantamıza iki kitap koyunca çantamızın ağırlığı katlanır fakat okumayı seven insanlar için o ağırlık zevkten öte yol gitmez. Fakat bazı durumlarda kitabı ne kadar çok sevsek de kitaplar bize ağırlık veya ayak bağı olabiliyor hatta bazen kaybolabiliyorlar. Açıkçası ben çıktığım tatillere benim için manevi değeri büyük olan kitaplarımı götürmüyorum. İşte bu durumlar içerisinde e-kitap okuyucu işleri çok büyük bir pratikle toparlayabiliyor, zaten teknolojinin de amacı bu değil mi ?

  Peki nasıl bir elektronik kitap okuyucusu tercih etmeliyiz?


  
➽ E-kitap okuyucu telefonlara göre daha düşük bir teknoloji ile çalışır. Ekranın arkasında göz yormayacak hafif bir ışık, düşük çözünürlük ve hafızadan oluşur.

Bir e-kitap okuyucusunda ihtiyacımız olabilecek özellikleri düşündüğümüzde hafıza başta gelmekte. Çok fazla kitap okumayı ve kitaplarda dipnotlar almayı seviyorsanız okuduğunuz kitapları en azından belli bir süre silmek istemeyebilirsiniz. Bu durumda birden çok kitap indirmek için hafızanın biraz yüksek olması gerekebilir.

Bir diğer mevzu ise açabildiği formatlar. Format derken kastettiğimiz kitabın PDF veya Word olarak türü. Bazı e-kitap okuyucuları bir çok format sunarken bazıları sadece birini sunabiliyor bu dikkat etmemiz gereken bir unsur.

Peki hafıza iyi çoğu formatı açabiliyorsunuz ve tatil için çıktığınız yolda 2 3 kitap bitirmek istiyorsunuz fakat daha ilk kitabın yarısında pilinin bitmesini istemeyiz değil mi? Bu durumdan ötürü iyi bir pile sahip olduğundan emin olmalıyız.

e kitap indirme ile ilgili görsel sonucu
Genellikle e-kitap okuyucu aletlerin ekran kalitesi telefona benzemez dedik fakat kendi türü içinde de kaliteli bir ekran seçmeliyiz çünkü kitap okurken düşük kalite ekran hem gözümüzü yorar hem de kitaptan zevk alamayız.

Boyut olarak ne çok büyük ne çok küçük olmalı. Renk seçiminiz genel olarak siyah beyaz seçerseniz göz yormaz. Wi-fi ve mobil internet uyumunun olup olmadığı da çok önemli. Bunların yanı sıra hız ve gece modu da önemli tabi.

Bu kadar anlattın önerin yok mu?


  
Kobo aura edition 2 : Performansı iyi ve bir çok olumlu yorum almış bir araç. Bir süre D&R da deneyip almaya açıktı fiyat olarak diğer e-kitap okuyucularına göre fiyat performansı yüksek diyebiliriz. (aynı serinin yeni modellerinede bakabilirsiniz)

 Kindle series: Amazon aslında ilk başta kitap satış adresi olarak çıkmış ve hala kitap satış konusunda en üst sıralarda. Amazonun e-kitap okuyucu kindle serisi dünya çapında en çok tutulanlarda. Tutulma sebeplerinde performans, okuma kolaylığı, çeşitli modlar ve amazon üzerinden bir çok kitaba ücretli veya ücretsiz ulaşma kolaylığı gibi pek çok etken var. Performansından şüphe yok fakat anlarsınız ki parası da biraz tuzlu olur..


 
Calibro Touch Series:
 Bu seriden bir e-okuyucu alacaksanız biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim çünkü güzel modellerin olduğu gibi yazının tabiri yerindeyse çivi yazısı gibi görünen modelleri de mevcut. Ucuz modellerinden dolayı da tutulan bu serinin yüksek modelleri ise fiyat performans bakımından fena sayılmaz.


E-kitapları nasıl indirebiliriz?


 İlk olarak eğer kindle serisine sahipseniz yapmanız gereken amazondan kolayca kitap seçip indirmek.Eğer başka bir seriye sahipseniz veya ücretsiz okumak istediğiniz kitapları bulmak istiyorsanız birkaç yöntemimiz de var. İlki format uyumunuzda sıkıntı yoksa USB veya PC den indirmiş olduğunuz kitapları alabilirsiniz.

 Başka bir yol ise kindle serisi için Amazonun size verdiği xxxxx@kindle.com uzantılı mail var ve bu maili e-okuyucunuzda kullanırsınız aldığınız kitaplar bu mail aracığıyla indirlir. Herhangi PC den veya mobilden bu adrese göndereceğiniz kitapları rahatça indirebilirsiniz. Bu mail sistemi bazı başka serilerde de olmakta veya bazılarında herhangi bir Gmail girerek aynı işlemi yapabilirsiniz. 

Girdiğiniz maile uygun formattaki e kitabınızı yollayıp indirebilirsiniz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken şey bazı okuyucularda mail geç gelmekte veya geç indirilmekte sizde bu sıkıntı varsa merak etmeyin bir süre sonra hata geçecektir.

E kitap yazmak hiç aklınıza geldi mi ? Aklınızdaki herhangi bir konuyu hiçbir çerçeve ile sınırlamadan yazarak internetten para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? O zaman youtube kanalımızdaki şu videoyu izlemenizi tavsiye ederiz..

https://www.youtube.com/watch?v=mhEKKt2lBzU&t=253s

Yorum Gönder

0 Yorumlar

AdSense1